합기도

 

Kabouter-Hapkido

Aanleren coördinatie, discipline, lenigheid en zelfvertrouwen

 

Waarom KabouterHapkido?

Sporten is goed voor lichaam en geest en dat geldt bij uitstek voor kinderen. Lichaamsbeweging is een fundamentele behoefte voor een gezonde algemene ontwikkeling van uw kind. Bovendien heeft sporten een positieve ontwikkeling op de hersenfuncties van kinderen. Ook is sport goed voor de gezondheid, weerstand, sociale contacten, fitheid en integratie.
Chris Visscher, van de Universiteit Groningen, gaf aan dat wetenschappelijk is bewezen dat er een relatie is tussen sportprestaties en prestaties op school. De Vlaamse en Nederlandse kinderen scoren op internationaal vlak niet al te best in deze tijden van vette snacks, allerlei schermvertier (tv, pc, gameboy) en overal met de auto gebracht worden. Daarom proberen we het tij te kunnen keren met Kabouter Hapkido.

Regelmatig sporten helpt uw kind om een aantal vaardigheden te ontwikkelen:

  • Motorische vaardigheden zoals coördinatie, snelheid, uithouding en lenigheid;
  • Cognitieve vaardigheden zoals zien, begrijpen, oordelen en beslissen.
  • Leren omgaan met anderen is dan weer een belangrijk sociaal aspect.
  • Psychologisch en mentaal is sport een goede leerschool om de wil, het doorzettingsvermogen en de nodige concentratie te ontwikkelen en greep te krijgen op stress en angst.

Sport, en in het bijzonder een zelfverdedigingssport, kan zorgen voor meer zelfvertrouwen, een betere zelfbeheersing en zelfstandigheid.

In het kielzog van de sport volgen nog andere gezonde levenswijzen:
gezond eten, veel water drinken, voldoende slaap nemen, een zekere discipline verwerven, de sporttas zelf klaarmaken of opruimen, stipt op de training verschijnen...

Kinderen jonger dan zes doen niet echt aan fysieke sport, maar hebben zeker baat bij voldoende beweging: rennen, springen, lenigheidsoefeningen enz.. Zo ontwikkelen ze hun motoriek en hun coördinatievermogen.
Belangrijk is dat kinderen gevarieerde en speelse oefeningen uitvoeren.
De KabouterHapkido-school probeert hiermee in onze gemeente baanbrekend werk te verrichten.

 

Voor wie?

Kinderen vanaf 2° kleuterklas t/m 1° leerjaar

 

Wanneer?

woensdag van 17u30 tot 18u30

en/of

vrijdag van 17u30 tot 18u30 (naar keuze: 1 of 2 x per week)

 

Waar?


Sportzaal Hapkido Chung Do
Populierenlaan 46 Ingang via zijgevel
3621 Rekem

Aan de verkeerslichten van Rekem centrum kiest u de richting centrum/kasteel/Uikhoven = Populierenlaan.
Na ongeveer 500m. ziet u aan uw linkerkant onze dojang (tegenover Fortis Bank, in hetzelfde gebouw als bakker Jeurissen en Praktijk voor fysiotherapie en osteopathie Roel Weerts).
De ingang van onze sportzaal bevindt zich in de zijgevel.

 

Trainer:

Carine Hermans, 3de Dan

 

Gratis kennismakingsles:

 

De eerste les is gratis.
Daarna krijg je een informatieformulier met de prijs die afhankelijk is van de startdatum en of je kiest voor een eenmalige of gespreide betaling. Eveneens wordt er rekening gehouden indien er meerdere leden uit één gezin trainen.
U ontvangt de nodige informatie op de training.